2019. március 19. kedd
Elérhetőség:
Turistaház és Ifjúsági Szálláshely
9735 Csepreg, Ságvári u. 9.

E-mail cím:


Weboldal:
www.csinszallo.hu

Elérhetőségi telefonszám:
06/70/544-4551

A turistaház története:
1999-től kezelője az egyesület a Ságvári u. önkormányzati épületnek , melynek fejlesztési célja ifjúsági tábor, turistaház kialakítása. Az elmúlt évben, években az épület folyamatos fejlesztése zajlott és zajlik, melynek eredményeként 2006. nyarán megnyithattuk az épületet a Csepregbe látogató fiatalok, turisták, csoportok előtt. Az átalakítást támogatta az Ifjúsági és Sportminisztérium, Vas Megye Önkormányzata, Csepreg Város Önkormányzata, helyi vállalkozók, magánemberek. Külön ki kell emelni az egyesület tagjainak önzetlen munkáját, mellyel hozzájárultak a Turistaház kialakításához!

Az épület kívül-belül megújult. Kialakításra kerültek a szobák (jelenleg összesen 30 fekvőhely 4 szobában), teljesen felszerelt konyha, étkező várja a vendégeket. A vizesblokkok teljesen új kialakításúak. A villany- és a fűtésrendszer korszerűsítésével az épület egész évben tud vendégeket fogadni. Az épület külső rendbetétele is megtörtént. Külső vakolás, ablakpárkányok cseréje, terasz (35m2), stb. kialakítása megtörtént.

Az épület használatbavételéhez szükséges minden engedély beszerzése megtörtént. A (2005. június). Az épület működésének célja az is, hogy az ideérkező vendégeknek bemutassuk településünk, illetve kistérségünk látnivalóit, szépségeit. Az itt töltött napokban élményektől gazdag programokat ajánljuk a csoportoknak.

2006-ban az épület Működési engedélyének megszerzésével "A" kategóriás Turistaház besorolást kapott a ház, a nem kereskedelmi kategóriában. Ez évben az ágyak emeletessé alakításával a hely kihasználás javult. A nagy létszámú csoportok kényelmesebben tudják belakni az épületet. Az udvar díszkavicsozása, a hátsó rész füvesítése, parkosítása történt meg az elmúlt hónapokban. Az egyesület tagjai látják el a gondnoki feladatokat, ápolják, javítják, gondozzák az épületet. 2006 év végéig mintegy 400 fő vendége volt a háznak.
Pályázatokkal, támogatásokkal, önerővel fejlesztjük a Turistaházat
2007-ben is (bejárat betonozása, kapucsere, szekrények készítése, web-lap fejlesztés).