2019. január 17. csütörtök
A Dr. Csepregi Horváth János KIKI Általános Iskola és a helyi CSIN-talan Ifjúsági Egyesület közösen szervezte meg az általános iskola tornatermében a Zsámolyfoci Kupát.


A Dr. Csepregi Horváth János KIKI Általános Iskola és a helyi CSIN-talan Ifjúsági Egyesület közösen szervezte meg az általános iskola tornatermében a Zsámolyfoci Kupát.

A tornaterem méreteihez igazodó három illetve ötfős csapatokkal játszott labdarúgó kupa régebben nagy népszerűségnek örvendett Csepregen. Mind a felnőtt, mind az iskolás korú fiatalok körében. Most - néhány évnyi szünet után - sikerült újra meghirdetni ezt a sok mozgásra épülő, technikás játékot.

A testnevelést tanítók lelkes szervező munkájának köszönhetően a négy korosztályban tizenhat csapat - valamennyi osztály - nevezett. A kora délután induló programban először az alsó tagozatosok lelkes és nagy küzdelmet hozó mérkőzései, majd a felsősök néhány mérkőzésen már komoly összjátékot is bemutató \"összecsapásai\" következtek.

A programot megtisztelte a szombathelyi Haladás VSE NB I. labdarúgócsapatának két meghatározó játékosa, Rózsa Dániel és Sipos Norbert is, akik először a gyerekek autogram vadászatát állták hősiesen, majd a mérkőzések megtekintése után a Kupák és érmek átadásában is közreműködtek. Néhány mondatban a saját élményeiket is felevenítve a sport és benne a labdarúgás szeretetére, valamint a kitartó munkára hívták fel a gyerekek figyelmét.

A legkisebbeknél a 2.a osztály Sólymok csapata - legjobb játékos Sulyok Bence -, a harmadik –negyedikeseknél a 4. b Sajtkukacok csapata - legjobb játékos Kovács Ádám, az ötödik-hatodikasoknál a 6.b Megy a gőzös csapata - legjobb játékos Miletits Patrik, a legnagyobbaknál a Csontdaráló Mancik győztek. A Csontdaráló Mancik nyújtották a legmeggyőzőbb és legjobb játékot, még saját \"edzőt\" is neveztek. Itt a legjobb játékosnak járó különdíjat Varga Bálint vehette át.

A szervezők a sikeres program után egy lányoknak kiírt kézilabda és egy iskolák közötti labdarúgó kupa megszervezését tervezik. A felnőttek Zsámolyfoci Kupája február 7-én, szombaton délután kerül megrendezésre a CSIN-talan Ifjúsági Egyesület szervezésében.